Over Hans Jeths

Als artistiek maker en performer onderzoekt Hans Jeths de grenzen van theater met beeldende kunst, storytelling, poëzie, fotografie en film. Zijn wortels liggen in het fysiek theater en de tragikomedie. 

De menselijke kwetsbaarheid, wachten,  niet-weten en het fragiele in de mens zijn terugkerende elementen in zijn werk. Hierbij laat hij zich graag inspireren en vergezellen door de hedendaagse clown.

Hij ontwikkelt artistieke projecten en kleine theatrale producties. Hij werkt zowel alleen, als in samenwerking met anderen of in opdracht.

Naast het maken van eigen werk begeleidt hij creatieve professionals bij het vergroten van hun vermogen om anderen te inspireren. Hij werkt voor het bedrijfsleven, de culturele sector, het onderwijs en (semi) overheidsorganisaties

Ik ben geboeid door de ruimte tussen vertrouwd en onbekend, tussen het imaginaire en de reële, fysieke werkelijkheid. In deze tussenruimte vervagen de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer en ontstaat er een direct toegang tot verbeelding en creativiteit. Een gevoel van expansie en tijdloze tijd zijn hier voelbaar. Verhalen wachten op geboorte en erkenning, zonder ruis van dagelijkse beslommeringen of door tussenkomst van het ego. Vitaliteit en expressie vinden hun weg naar inspiratie en bezield theater. Essentiële waarden, zoals vertrouwen, schoonheid, humor en waarheid, zijn daarbij de belangrijkste rekwisieten.
Foto: Gerbrand Bos

Achtergrond

Hans Jeths startte zijn carrière in 1980 als theaterdocent in het onderwijs en culturele centra. Hij was oprichter van theatergroepen, had een centrum voor persoonlijke ontwikkeling en een praktijk als lichaamsgericht therapeut en procesbegeleider.

Door de jaren heen was hij acteur in verschillende producties; in eigen projecten, in die van anderen, in samenwerking met anderen of in opdracht. Zijn performance- en comedy-vaardigheden ontwikkelde hij in het theater, in films, voor Tv, met locatietheater en in talrijke straatoptredens in binnen- en buitenland.

Hij werkte als regisseur, als podiumcoach en als trainingsacteur voor bedrijven en als coach voor trainingsacteurs.

Zijn artistieke werk heeft hij steeds afgewisseld met het begeleiden van anderen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.Opleiding

Hans Jeths is opgeleid als theaterdocent, fysiek speler en maker, clown, lichaamsgericht therapeut en systemisch opsteller.

Hij studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder andere bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (CA), Mark Kingsford (NL), Pierre Byland van Burkesk Center (CH), Kirsten Lüpke (NL), Nader Farman (BE) en Peta Lily (GB).

Hij volgde verder opleidingen in lichaamsgerichte therapie (Human Potential Movement), Voice Dialogue (Stone), NLP/Train-de-trainer en in Systemische Opstellingen bij diverse nationale en internationale trainers en instituten.

Hij verdiepte zich in verschillende methoden voor zelfonderzoek en meditatie, in het Enneagram en in Viewpoints (Bogart & Landau). De laatste jaren is zijn werk sterk beïnvloed door de dieptepsycholoog A.H. Almaas, bij wie hij van 2001-2011 in training was.
WEBSITES

hansjethsstudio.nl

hansjethsbeeldt.nl

karakteropstellingen.nl

hansjeths.nl (consultancy en trainingspraktijk)

HANS JETHS OP LINKEDIN

WERK

AFGEROND WERK


Copyright© 2020 Hans Jeths Studio. All rights reserved.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK