STUDIO 

Vanuit Hans Jeths Studio onderzoek ik gebieden tussen weten en niet-weten, tussen vertrouwd en onbekend. Het fascineert mij hoe kwetsbaarheid het gevoel van expansie van ruimte en tijd opent en de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer aanraakt en kan doen vervagen. In deze tussenruimte komen entiteiten tot leven waar andere net zo makkelijk weer eindigen. Hier wachten hun verhalen en manifestaties op geboorte en erkenning, zonder directe tussenkomst van het ego. 


Voor mijn begeleidingswerk verwijs ik graag naar: www.hansjeths.nl en naar www.karakteropstellingen.nl


‘Maak zichtbaar wat zonder jou nooit gezien zou zijn.’   

- Robert Bresson    

HANS JETHS

Als theatermaker en performer bevraag ik de relatie tussen het imaginaire en het reële en verken ik de menselijke kwetsbaarheid en waarneming. Wachten en niet-weten vormen hierin een rode draad.

Vanuit Hans Jeths Studio ontwikkel ik artistieke projecten en kleine theatrale producties. Door middel van fysiek en beeldend theater, beeldende kunst, poëzie, taal, tekeningen, film en fotografie neem ik de toeschouwer mee in zijn universum. De clown is hierbij vaak een inspiratiebron. Meestal werk ik alleen, soms in samenwerking met anderen. 

Naast mijn kunstenaarschap werk ik in organisaties en ondersteun ik individuen, teams en organisaties bij het vergroten van hun vermogen om anderen te inspireren; om krachtige, authentieke verhalen op een aantrekkelijke en overtuigende manier in de wereld te brengen. 
ACHTERGROND

Ik startte mijn carrière in 1980 als theaterdocent in het onderwijs en culturele centra. Ik was vervolgens oprichter van theatergroepen, een centrum voor persoonlijke ontwikkeling en had een praktijk als lichaamsgericht therapeut en procesbegeleider. 

Door de jaren heen was ik acteur in verschillende producties; eigen voorstellingen, in die van anderen of in samenwerking met anderen. Ik werkte soms als regisseur, als podiumcoach en als trainingsacteur voor organisaties en als coach voor trainingsacteurs. 

Mijn performance- en comedy-vaardigheden ontwikkelde ik in het theater, in films, voor Tv, met locatietheater en in talrijke straatoptredens in binnen- en buitenland.

Mijn artistieke werk heb ik altijd afgewisseld met mijn trainings- en coachingswerk. 

De afgelopen twintig jaar werkte ik als trainer en training consultant. Ik deed ervaring op in het bedrijfsleven, als oprichter, partner en directeur van een trainingsbureau en later als zelfstandig gevestigd coach en trainer in persoonlijke communicatie en presentatie en begeleider van systemische opstellingen. 


OPLEIDING 

Ik ben opgeleid als theaterdocent, clown, lichaamsgericht therapeut en systemisch opsteller. Mijn wortels liggen in het theater. Ik ben een fysiek speler en maker. 

Ik studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Utrecht en volgde verschillende fysieke acteer- en clownsopleidingen, onder andere bij Barbara Branca (USA), Grindl Kuchirka (Canada), Mark Kingsford (NL) en Pierre Byland van Burkesk Center in Zwitserland.

Verder volgde ik opleidingen in lichaamsgerichte therapie (Human Potential Movement), Voice Dialogue (Stone), NLP/Train-de-trainer en in Systemische Opstellingen bij diverse nationale en internationale trainers en instituten. 

Ik verdiepte mij in verschillende methoden voor zelfonderzoek en meditatie, in het Enneagram en Viewpoints (Bogart & Landau)

De laatste jaren is mijn werk sterk beïnvloed door de dieptepsycholoog A.H. Almaas bij wie ik van 2001-2011 in training was. TOP

Copyright© 2019 Hans Jeths Studio. All rights reserved.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

OK

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.