HANS JETHS


Als theatermaker en performer onderzoekt Hans Jeths de grenzen van theater met beeldende kunst, verhalen, poëzie, fotografie en film. Zijn wortels liggen in het fysiek theater en tragikomedie. 

Wachten, niet-weten, vertragen en het fragiele in de mens zijn terugkerende elementen in zijn werk. ‘De lege ruimte’ is een belangrijke inspiratiebron, een vrij gebied om eigen waarden en (schijn) zekerheden te onderzoeken

Hij ontwikkelt creatieve projecten en produceert kleine theatrale producties. Hij werkt zowel alleen, als in samenwerking met anderen of in opdracht. Naast zijn werk als maker en speler, begeleidt hij creatieve professionals bij hun professionele - en persoonlijk ontwikkeling en geeft hij bewustzijnstraining.Ik ben geboeid door de ruimte tussen vertrouwd en onbekend, tussen het imaginaire en de reële, fysieke werkelijkheid. In deze vrije tussenruimte vervagen ook de grenzen tussen maker, speler en toeschouwer en ontstaat er een directe toegang tot verbeelding en creativiteit. Expansie en tijdloze tijd zijn hier direct voelbaar en leggen een fundament voor zelfonderzoek en creativiteit. Hier wachten verhalen op geboorte en erkenning, zonder ruis van dagelijkse beslommeringen. Zonder tussenkomst van het ego vinden ze hun weg naar bezield theater, naar de essentie van de mens, de rollen die hij al dan niet inneemt in het leven en naar puur spel. 

Met mijn werk nodig ik uit tot vertraging en inkering. Essentiële waarden zoals vertrouwen, vrijheid, schoonheid, liefde, humor en waarheid zijn hierbij de belangrijkste rekwisieten. 


PROJECTEN

LINKEDIN

Copyright© 2020 HANS JETHS  All rights reserved.        

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.

OK